Kalkulator zysku
cena 1 litra gotowej masy lodów | PLN | stopień napowietrzenia porcji lodów | % | ||
ilość porcji lodów jaką można wyprodukować z 1 litra masy lodów | L | ||||
wielkość 1 loda | ml | koszt produkcji 1 porcji lodów | PLN | ||
cena sprzedaży 1 loda | PLN | zysk z 1 porcji lodów | PLN | ||
ilość sprzedanych porcji 1 dnia | zysk z danej ilości sprzed. lodów | PLN | |||
ilość dni sprzed. lodów w tygodniu | zysk z danej ilości dni w tygodniu | PLN | |||
ilość miesięcy sprzedaży lodów | zysk z danej ilości miesięcy | PLN | |||
Średnia wielkość 1 loda w ml to:
![]() |
Lód mały włoski: 70 ml | ![]() |
Lód mały świderek: 100 ml |
Lód duży włoski: 120 ml | Lód duży świderek: 150 ml | ||
Średnia cena 1 loda:
![]() |
Lód mały włoski: 2,50 zł | ![]() |
Lód mały świderek: 3,50 zł |
Lód duży włoski: 4,00 zł | Lód duży świderek: 6,00 zł | ||
Stopnie napowietrzania lodów:
- do 80% Electro Freeze 99T-RMT, Electro Freeze 30T-RMT
- do 70% PROMAG SOFTY 503
- do 25% Electro Freeze CS4, CS8, FM8
UWAGA:
Przy lodach świderkach napowietrzenie wynosi około 10%, występuje natomiast przyrost masy ze względu na głębokie mrożenie co daje wzrost objętości o około 20%.