Lody gałkowe
Maszyny do lodów rzemieślniczych/gałkowych – sprawdź naszą ofertę
Lody gałkowe/lody rzemieślnicze, to mieszanka mleka, śmietanki, żółtek jaj, cukru, czekolady i owoców. Wszystkie składniki zawierają wartości odżywcze, co sprawia, że lody są bardziej pożywne niż samo mleko (w zależności od dodanych składników). Współczesne maszyny do lodów rzemieślniczych znacznie ułatwiają ich wyprodukowanie. Oferujemy różnorodne maszyny niezbędne do wykonania lodów gałkowych: pasteryzatory, frezery oraz urządzenia 2 w 1. Pozwalają one na wytworzenie pysznych lodów naturalnych.
Poznaj smak prawdziwych lodów dzięki maszynie do lodów gałkowych
Z chemicznego punktu widzenia lody to zimne cząsteczki otoczone powietrzem, tłuszczem oraz białkiem gotowym utrzymać to powietrze. Lody są produktem zawierającym składniki stałe, ciekłe, tłuszczowe i elementy powietrza. Z sensorycznego punktu widzenia, aby docenić i poczuć smak lodów, należy pamiętać, że kubki smakowe odróżniają smaki, jeśli molekuły są w roztworze. Jeśli zjesz lody, które są zbyt zimne i nie mają składników ciekłych, nie możesz rozkoszować się właściwościami organoleptycznymi. Pamiętaj więc, że lody przede wszystkim mają "całościowo" dostarczyć orzeźwienia, zapewniając jednocześnie odpowiednie i dobre dla organizmu składniki odżywcze.
Proponujemy profesjonalne maszyny do lodów rzemieślniczych/gałkowych. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą.
Pasteryzatory

Frezery

Urządzenia 2w1
