Wybierz język: pl en ru
Referencje
www.vegagastro.pl Produkty Lody gałkowe
katalog vegagastro 2015 .pdf

Lody gałkowe

Maszyny do lodów rzemieślniczych/gałkowych – sprawdź naszą ofertę

Lody gałkowe/lody rzemieślnicze, to mieszanka mleka, śmietanki, żółtek jaj, cukru, czekolady i owoców. Wszystkie składniki zawierają wartości odżywcze, co sprawia, że lody są bardziej pożywne niż samo mleko (w zależności od dodanych składników). Współczesne maszyny do lodów rzemieślniczych znacznie ułatwiają ich wyprodukowanie. Oferujemy różnorodne maszyny niezbędne do wykonania lodów gałkowych: pasteryzatory, frezery oraz urządzenia 2 w 1. Pozwalają one na wytworzenie pysznych lodów naturalnych.

Poznaj smak prawdziwych lodów dzięki maszynie do lodów gałkowych

Z chemicznego punktu widzenia lody to zimne cząsteczki otoczone powietrzem, tłuszczem oraz białkiem gotowym utrzymać to powietrze. Lody są produktem zawierającym składniki stałe, ciekłe, tłuszczowe i elementy powietrza. Z sensorycznego punktu widzenia, aby docenić i poczuć smak lodów, należy pamiętać, że kubki smakowe odróżniają smaki, jeśli molekuły są w roztworze. Jeśli zjesz lody, które są zbyt zimne i nie mają składników ciekłych, nie możesz rozkoszować się właściwościami organoleptycznymi. Pamiętaj więc, że lody przede wszystkim mają "całościowo" dostarczyć orzeźwienia, zapewniając jednocześnie odpowiednie i dobre dla organizmu składniki odżywcze.

Proponujemy profesjonalne maszyny do lodów rzemieślniczych/gałkowych. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą.

 

 

drukuj

Pasteryzatory

Pasteryzatory Pasteryzacja – jest to proces podgrzewania żywności, która najczęściej jest cieczą, do określonej temperatury przez określony czas i następnie szybkie schładzanie tego produktu. Proces pasteryzacji spowalnia psucie się produktu spowodowane wzrostem bakterii w żywności. W przeciwieństwie do sterylizacji, celem pasteryzacji nie jest zabicie wszystkich mikroorganizmów w...

więcej »

Frezery

Frezery Podczas etapu frezowania, płynna mieszanka, która wcześniej została zmienia się w lody. Ten etap produkcji odbywa się w urządzeniu zwanym frezerem.   Podczas procesu frezowania, mieszanka jest mieszana i schładzana w tym samym czasie. Urządzenie przeznaczone do tego etapu produkcji lodów nazywa się frezer. Jednym z ważniejszych elementów frezera jest cylinder, który jest...

więcej »

Urządzenia 2w1

Urządzenia 2w1 Frezer i pasteryzator w jednym urządzeniu…  

więcej »